Facebook

måndag 14 oktober 2013

Svar på tal del 2!

Eftersom Moderaternas partisekreterare Kent Persson och hans kompis Reslow gick ut och dissade mitt svar till de båda herrarna och den politik som de företräder kände jag mig manad att tidigt i torsdags skriva en liten slutreplik i frågan. Förhoppningsvis faller de till föga och finner det för gott att sluta bråka med en "penn-a-list"... Skämt åsido. Då man i skånskan kortade repliken ganska rejält känns det inte mer än rätt att se till att ni får hela texten. Detta då versionen i tidningen känns gnällig... ja gnällig är nog ett ganska bra ord. Och med tanke på att jag fått höra hur viktigt det är att vi faktiskt levererar förslag på förändringar i samband med att vi också gnäller så känns det än viktigare att se till att ni får läsa det här.
Såhär låter mitt slutliga svar:

Min slutreplik
Jag måste fråga mig i vilket Sverige som herrarna Persson och Reslow lever. Den här  jobbsuccén som ni beskriver är inget jag känner igen och  verkar vara fler som delar min åsikt. Man kan ju undra vem som delar er samsyn och varför de inte rycker ut till ert försvar då både KI och Swedbank samt LO (vilka säkert inte räknas i era ögon) sågar det femte jobbskatteavdraget och hellre hade sett investeringar i unga utan utbildning samt bostäder så att vi får tak över huvudet (SvD 13 09 11) för att få hjulen att rulla.

Det är förvisso sant att det tillkommit fler arbetstillfällen sedan 2006, men eftersom vi samtidigt blivit fler i landet så får ni en utjämningseffekt som gör att summan av kardemumman blir noll och ändå hr vi högre arbetslöshet idag än vi hade före valet 2006. Ingenting tyder på att jobbskatteavdragen gör någon skillnad på sysselsättningen i landet. Ingenting tyder heller på att inkomstskillnaderna minskar enligt den OECD-rapport som kom tidigare i somras. Tvärtom ökar klyftorna än mer för var dag som går med den politik som förs.


Tidig morgon är snarare möjlighet än hinder när orden
kommer nyformulerade direkt från kudden

Med det budgetförslag som vi Socialdemokrater har lagt fram skulle Sverige få en politik som följer dig genom hela livet. Den börjar med en bra sjukvård när du föds och med mindre grupper i förskolan och skolan under din uppväxt. Fler högskoleplatser som matchas mot behoven på arbetsmarknaden. För dig som studerar och så småningom skaffar jobb och bildar familj finns det boende. Därefter väntar ett sunt och säkert arbetsliv med kvalitativ fritid och en stark och bärande välfärdsproducerande sektor som tar emot dig om något går snett här i livet. På sikt jobbar vi även för dig när det är dags att lämna yrkeslivet. Till skillnad från moderaterna ser vi inte din pension som bidrag utan som uppskjuten lön och ska således beskattas därefter! En liten men ack så viktig vattendelare för oss gentemot ett parti som hellre väljer att låna pengar för att sänka skatterna mest för de som har det bäst och behöver det minst. 

Just nu är det verkligheten som är er största fiende och vi som har lösningarna herrarna Persson och Reslow. Det är vi som är Socialdemokraterna- framtidspartiet!Anders Svärd
Ordförande Arbetarepartiet
Socialdemokraterna SvalövInga kommentarer:

Skicka en kommentar