Facebook

tisdag 3 september 2013

Men tjosan hoppsan!

Så har då ännu en sommar passerat. Jag tror jag vågar säga att den är slut nu. Eller kanske inte. Hur som helst var det i alla lite kallt imorse. Fast inte kallare än att jag glömde sätta på mig jackan på väg från gymmet. Om inget annat så var det några stycken jag passerade som höjde på ögonbrynen och det tog ett tag innan jag förstod varför. Förklaringen fick jag i hissen på väg upp till jobb. Jag var tämligen ensam om att knata runt i kortärmat klockan 06.50.....

Veckorna rullar på hur som helst. Till min glädje såg jag att det var tomt i kalendern varje kväll i nästa vecka. Av någon outgrundlig anledning kom jag framåt kvällen på att jag visst inte hade tomt. Det är ju dags för kyrkoval. Detta val som passerar de flesta men som jag själv kommit att bli engagerad i. Står på Kyrkolistan och allt! Det är förvisso andra gången jag står på en lista men i alla fall... Hur som helst står jag där då jag tycker att det spelar roll. Framförallt för Kommunals medlemmar. Cirka 7000 till antalet är dem som arbetar inom Svenska Kyrkans organisationsområde. Så visst vill jag vara med och se till att de  får schyssta villkor! Och se till att vi får behålla kvinnliga präster. Och att äktenskap ska kunna förrättas mellan samkönade även i framtiden. Kyrkan för mig är kärlek...och solidaritet. Som den borde vara i dess renaste form egentligen.

Det är en hel del som skiter i vilket och inte tycker att det spelar någon roll. Därför gillar jag SSU´s video om Kyrkovalet. Lite lätt provocerande mot den bakåtsträvande och konservativa kristna högern. Själv har jag alltid på skoj sagt att Jesus var en sosse- nu fick jag det bekräftat. HeheVideon är lika vågad som när jag på skoj brukar säga att nästan alla svenskar är sossar-  de vet bara inte om det än. Hur som helst. Här kommer länkar till SSU´s video och S´viktiga hemsida om Kyrkovalet. Du kan göra skillnad. Dina vänner också. Vi ses vid urnorna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar