Facebook

lördag 14 september 2013

20...år eller tusen! Det är bara att gratulera....

Kära dagbok... nej jag skojade bara.... Eller egentligen inte. Det här är ju som en digital version av mitt liv, nerplitat med tangenter så att ni ska slippa mina kråkfötter. Tur är väl det då jag är ganska övertygad om att ni inte skulle förstå speciellt mycket om jag försökt förmedla mig med ett analogt hjälpmedel som en penna. Å andra sidan är det tur att det finns, då det är tusan så mycket bökigare att hålla på att skriva inköpslistor och förmedla andra budskap via en dator på köksbordet eller så. Fast det är ju klart. Det kan ju bero på att min ålder begränsar mig i mitt sätt att se möjligheterna i användningsområdena....


För 20 år sedan hade det varit annorlunda. Då fanns det inga gränser, inget som höll en tillbaka. Oavsett om jag numera försöker vara så kallat "open-minded"  så begränsar jag mig emellanåt i tanken. Trots att jag är ganska galen och av några av mina gamla kamrater kallar mig Duracellkanin så är det kanske så att åldern börjar ta ut sin rätt. Jag är ju trots allt 40 numera.... Men det är ingen ålder på en höna säger du och jag replikerar att det kanske inte är någon ålder på en höna men väl på en tjurskalle. För det är jag numera. Lite småtjurig och förvirrad. Inte så att du märker det men väl min fru. Som vill att jag ska hjälpa henne med allehanda ordspel på sin  telefon, vilket såklart inte går så bra. Så när hon skrattar åt min ringa hjälp (snarare tvärtom) så blir jag ilsk och laddar ner en app för att träna hjärnan. Vilket jag givetvis har glömt att göra den sista veckan. Men det började som en bra rutin. Om man nu kan räkna 2 dagar på tåget som rutin eller bara begränsad upprepning....

Då är det tur att de unga tar vid. För 3 somrar sedan satt jag på tåget och uppfattade att grabben som satt mittemot flörtade med mig. Då jag vid det laget hade nått den respektabla åldern 37 och dessutom var både gift och hade barn vid det laget besvarade jag inte hans leende. Han såg dessutom väldigt ung ut så... Hur som helst snurrade tankarna tills jag upptäckte att det som fångat hans uppmärksamhet INTE var mitt vackra ansikte utan detaljen som satt nere på mitt vänstra bröst; en klassisk ros. Mittemot mig satt en tvättäkta SSU:are med hjärtat till vänster och insatt i och duktig på att prata om det mesta. En riktigt givande och intressant resa blev det hur som helst och jag hade blivit såld på vårt eget ungdomsförbund.Inte blev det sämre när jag i våras var på vår distriktskongress och fick lyssna på våra unga radikala själar med ett så "utanför-boxen-tänkande" att jag fullständigt häpnade. Med en så innovativ och nytänkande rörelse är jag inte ett dugg rädd för stagnation eller att vi låser fast oss i gamla sätt att tänka- vi kommer att göra själ  för vårt namn Framtidspartiet, det är ett som är säkert!

Ännu bättre blir det idag då en av de mest intelligenta tjejer jag känner fyller hälften av mig- 20 år. Jag har haft en del samtal med denna politiskt mogna tjej och efter moget övervägande och ett samtal med hennes föräldrar kommer hon att få en present som är lite annorlunda och säkert inget som många andra får. Grattis på 20-årsdagen och lycka till med ditt medlemskap i SSU Fanny! Hoppas du får en riktigt härlig födelsedag! Och grattis SSU, ni får här en av de mest varmhjärtade och smarta tjejer jag känner. Ta väl hand om henne! Med en sådan återväxt behöver jag inte oroas över framtiden, det är ett som är säkert! Framförallt inte när vi dessutom har lyckats få in 21-åriga Merima i styrelsen som ska se till att vi är ordentligt pålästa och får de studier som behövs för våra individuella uppdrag. Nu kör vi! (klicka gärna här om du vill veta mer om SSU) 

Och för den delen, idag kanske jag firar 20 också....alltså tjugotusen visningar! Dela gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar