Facebook

söndag 23 juni 2013

Fejkad och fel i huvudet! Midsommar alltså!

Idag är en konstig dag. Inte nog med att minst en femtedel av Sveriges befolkning har gått på semester. Lika stor andel av mina hjärnceller verkar ha gjort det samma. Det märkliga är att det händer ungefär samma tid varje år. Egentligen är midsommarhelgen bara en helg som alla andra, men med den skillnaden att den får tankeverksamheten att gå i sank och förbereda sig på att sättas i standby-läge....

I övrigt är jag svag för midsommar. Så svag att jag i år, tillsammans med min bättre hälft lyckades samla inte mindre än 40 andra likasinnade som älskar att äta kokta nypotatis, rå fisk och fabrikstillverkade prinskorvar. Att jag och alla andra dessutom lurades av en nästan-treåring att dansa som grodor kring en blomsterförsedd fallossymbol gör inte mitt försvar bättre, tvärtom. Till mitt försvar kan jag dock lägga att jag trots allt stod på benen hela kvällen, en del av natten samt hela dagen efter.

Midsommardopp hör traditionen till numera.... tydligen

Det var mer än man kunde säga om tältet som vi husade gäster och festligheter i. Detta fick för sig att det skulle blåsa iväg strax vid gryningen så att jag och Malin fick snällt ge oss ut och hålla i varsin stolpe. Vi lyckades till slut slå ner lite nya pinnar att hålla ner det med så att vi kunde gå in och sova en stund till. Och detta var nog behövligt.


Vädergudarna var med oss hela tiden....nästan!

Ty jag steg inte upp förrän klockan 10.30 denna midsommardag. Kan inte komma ihåg när jag sov så länge sedan sist. Det gör förvisso inget men jag kände redan när jag gick upp att en del av mig låg kvar på kudden. Och ligger kvar fortfarande. Nedräkningen har börjat. Disciplin är väl det som kan rädda mig från förfall dessa sista skälvande veckor innan semestern sätter igång på allvar. Innan dess hinner jag nog cykla ett par gånger till Malmö.... och köra ett par pass på gymmet. Om inget annat så kan det ju få verka utåt som om hela  jag är närvarande.... åtminstone ett par veckor till.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar