Facebook

måndag 22 oktober 2012

Kommunikation... bara ord eller?

Någon har tittat på det flöde av intryck som dagligen "drabbar" oss västerlänningar. För att vara så kallat civiliserade är vi väldigt ociviliserade. Man räknar med att lika många intryck som man tog emot under en livstid för drygt 150 år sedan, träffas man av nästan dagligen. Är det konstigt att det blir fel då och att var och varannan människa håller på att bränna upp hjärnan? Vi är ständigt uppkopplade, pålinade, infasade och gud vet inte allt. Ständigt beredda att ta telefon eller besvara ett mejl. Själv är jag inget undantag. Tyvärr....

Helt ärligt blir jag lite rädd för mig själv och civilisationen i denna konstanta jakt på uppkoppling och bekräftelse. Inte nog med att man är ständigt igång med ett evigt statusuppdaterande i tid och otid på Fejjan. Det ska bloggas, twittras, instagrammas och tjo faderallan, gärna med Spotify i bakgrunden och en kopp kaffe på skrivbordet samtidigt som man "skypar" med polarna på andra sidan Atlanten. Och inte förrän videon från senast konferensen är utlagd på Youtube och jag lutar mig tillbaka och ser hur ringarna sprider sig på vattnet är jag nöjd. Eller när någon kommenterar mitt senaste inlägg och sätter igång en diskussion i mitt flöde....

Jag förstår att den virtuella verkligheten har hunnit ikapp oss på 2000-talet och "internetflugan" har väl snarare blivit en jumbojet som numera knappast går att stoppa. Inte ens i munnen. Men vem vet? Med tanke på de tekniska landvinningar man gör så har vi säkert snart ett chip i häcken, ett SD-minne i örat och en fax i näsan... Förlåt- fax.... så 1900-tal.... Jag menar så klart en kombinerad scanner/skrivare med utskriftsfunktion i färg.... Jahupp....

Men talet är ju icke att förringa och med tanke på att vi lägger allt mer tid på att isolera oss från omgivningen med hörlurar stora som tefat och en ständig ström av musik i våra öron så lär vi kanske snart ha svårt att ta in talets nyanser i samklang med mimiken på dem vi pratar med. Då kan det vara bra om det finns någon som arbetar aktivt med att bevara det och framförallt försöker lära ut till andra... eller inte. Kommunikation...

Dags igen för Siw-Majken. Älska eller hata henne.... På hennes önskelista inför julen står följande att läsa:

-20.000 sidvisningar
-100 stycken som följer bloggen (idag är det 8!!!- finns en flärp som heter "Håll mig uppdaterad" som man kan klicka på)
-100 stycken som är med "Svärsvärld- gruppen" på Facebook.

Så nu behöver jag er hjälp. Sprid, dela och bjud in folk till bloggen, facebookgruppen och så vidare så lovar jag att om målet nås ska jag iklädd Siw-Majken-mundering hålla ett jultal som världen sent ska glömma- delat på Youtube då förstås...Kom igen mina vänner- nu kör vi! Tack för att ni finns♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar