Facebook

söndag 28 oktober 2012

Hmm...fotbollsproffs eller fredagssömn det är frågan!

Några av dem som följer min blogg delar inte den politiska uppfattningen som genomsyrar mycket av det jag skriver om, vilket är ganska spännande. Dynamiska diskussioner där jag måste tänka till i många olika dimensioner är både nyttigt och stimulerande. Därför var det kul att jag efter en av mina senaste uppdateringar på Facebook angående min aldrig försvinnande fredagströtthet hittade följande kommentar:

"Godnatt på dig Anders, ser med största nyfikenhet fram emot ditt nästa inlägg. Intressant position ni befinner er i, nästan "Linje 2" all over again.". 

Av någon oförklarlig anledning kunde jag plötsligt inte inta min tidigare utlovade fredagssömn.....

Det är få saker som får igång mig som utmaningar. Som liten skit på 10 år stod jag på idrottsplatsen och tränade frisparkar för att som vanligt kunna bli det bästa proffset som Sportklubben levererat i modern tid. Det var för övrigt något av det enda jag gjorde innan jag nådde 15-årsstrecket och min stora dröm var givetvis att genomföra en lika lysande proffskarriär som min namne Anders Svensson gjort något årtionde tidigare och därmed också förgyllt Teckomatorps Sportklubb som moderklubb.

Hur som helst stod jag i vanlig ordning och sköt, hämtade bollen och sköt och hämtade bollen. Förbi passerade i materialförvaltaren som i dagligt tal kallades Nacka och "Brottar-Evert" som stått och snackat i materialboden och efter att ha sörjt dagens hemmaförlust med säkert både en och två kaffegökar (Kaskar på "svenska") nu gick runt och samlade in bollar och annat som blivit efterlämnat på fotbollsplanen. När de kom fram till mig så stannade dem och tittade ett tag varpå Nacka utbrister att "du kan aldrig sätta bollajävlen i krysset". Det klickade till i huvudet, jag tog ett steg bakåt, ett djupt andetag och satte bollen utan ansats med sträckt vrist klockrent rakt upp i krysset så metallen tjongade..... Gubbarna stirrade först på målet, sedan på mig sedan muttrade Nacka om att han nog skulle gå hem för det var fel på bollarna i den här jävla byn...
En vanlig lördagmorgon börjar med kaffe och funderingar....

Lite så fungerar jag. Någon utmanar mig fysiskt eller intellektuellt och vips triggar huvudet igång. Nu har jag läst hela helgen om alla möjliga sidor av myntet på det så kallade "vinstförbudet i välfärden". Jag är fortfarande övertygad om att det kommer att bli en bra och givande diskussion på kongressen i frågan. Vi vill inte att det profiteras i den mjuka sektorn. Idag såg jag också att Aftonbladet frågade sig varför det aldrig diskuteras kring vinster när det gäller sophantering eller entreprenadverksamhet i byggsektorn som också de finansieras genom skatter. Efter att ha funderat en del på frågan tror jag svaret ligger i vem som drabbas och hur det drabbar när kvalitén på välfärdstjänsten sjunker eller uteblir för att någon sitter och håvar in vinsten. Det är självklart att det blir ett medialt ramaskri om Agda 94 år inte får gå på toaletten eller hon får ligga i sängen hela dagen om det inte finns personal. Medan den som inte får sina sopor hämtade troligen kommer att ligga på luren i första hand på den som levererar tjänsten och i andra hand kommunen som är skyldiga att tillhandahålla tjänsten. Det blir alltså en värdegrundsfråga.

På något sätt har media försökt få det att framstå som att många av oss är negativa till spektrat av olika leverantörer av välfärdsproducenter vilket för egen del inte är fallet, jag pratar dock inte för alla här! Jag både kan och vill tro att det är bra med olika aktörer, både för kvalite´ns skull men även för att kunna leverera något som man tror på som personal. Jag tänker då på bland annat personalkooperativ som driver boenden och hemtjänst med en idé att ge en god service och omvårdnad med en röd tråd i den produkt som man levererar.

Så fram till kongressen kommer jag nu att följa utvecklingen av denna viktiga fråga. För mig verkar det uppenbart att vi är många som tycker lika och kommer att driva på i frågan. Fram till dess får väl linje två få råda och kanske man från partistyrelsen hittar ett sätt att jämka alla dessa viljor innan det är dags att ta upp alla motioner om vinstförbud i välfärden. Det är det som är spännande i ett stort parti; vi är många, vi tycker olika men i slutändan har vi ett mål- alla människors frihet och möjlighet att få vara med där vi alla har lika värde och ingen lämnas efter.

DET är vad jag ber om varje kväll när jag går och lägger mig.... När inte fredagströttheten slår till vill säga....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar