Facebook

måndag 17 september 2012

Sommar sommar sommar....

Kan inte låta bli att förundras över hur selektiv man är i sitt minne. Jag kan inte komma ihåg att sommaren varit sådär väldigt dålig men självklart är det dem sista veckorna i augusti jag minns. Vad jag har förträngt är att vi knappast har grillat i år. Att jag darrade som ett asplöv på kvällarna när jag kröp omkring på alla 4 och skruvade trall eller att jag "bara" badade 3 gånger i den för året inköpta och nergrävda poolen.


Just nu befinner man sig lite i ett I-landsdilemma. Hur man ska klä sig är ett sådant. Kallt som tusan på morgonen när termometern knappt når upp till 5-strecket men på eftermiddagen när man ska hem... då är det plötsligt 22 grader och bara tanken på att överhuvudtaget knäppa jackan får en att svettas.

Allt går om man vill... men poolbygget innehöll både ett
och annat magplask (bortsett från detta då)

Ändå har bönderna i den här trakten inte fått tillräckligt med vatten. Undrar då genast om det har varit väldigt lokala skurar då jag upplever att jag alltför många gånger fick dra en svart säck över sågen medan jag byggde och skynda in och skula under taket när det regnade som värst...
Hur som helst så är alla trädgårdsprojekt avklarade. Det som började tidigt i maj med transport av stenar och bygge av ett tralldäck runt huset är nu äntligen klart och vi har numera en trädgård som i princip kommer att underlätta allt praktiskt arbete. Tidigare skulle det dras ogräs och där stödmuren idag står visste man inte vad som var blommor eller var man vågade köra med gräsklipparen.
Nu vet jag att min tid är dyrbar men att jag med allt arbete som lagts ner i trädgården inte kommer att behöva säga nej om det dyker upp något spännande. Dessutom kan jag plötsligt hjälpa mina söner med läxorna, jag har gått och blivit hjälptränare i fotboll till P 10 och jag har även kunnat unna mig långa promenader med min underbara fru och vår hund på kvällarna....
Nu återstår lite finlir. 2 grindar ska byggas under dagen och det ska sättas upp lite skyltar. Dock har jag inga större utomhusprojekt av det stora slaget framför mig vilket är skönt. Jag kan sova lite längre på helgen, dricka mitt kaffe i lugn och ro och.... vara nöjd. Precis det jag vill.


Välkommen till Svärdahuset!

1 kommentar:

  1. Fantastiskt hus mannen! Verkligen! Gillar det skarpt, rött hus med "vita knutar"! Lovely!

    SvaraRadera