Facebook

tisdag 8 maj 2012

Bakis och skakis!

Jaha...helgen försvann lika fort som en löning. Förvisso var jag väldigt effektiv den första delen men den andra delen hade jag nog kunnat önska lite mer av mig själv. Fredagskvällen började med ett snabbt inköp av ett stycke ny pool då den gamla demolerades av Eländet Emil som drog fram sent i höstas. Därefter gick resten av fredagkvällen åt till att planera och organisera transporten av 6½ ton sten som ska byta plats med vår egenproducerade mini-sutterängsogrässamlare. Denna har gjort mig förbannad vid mer än ett tillfälle då ogräset tenderar att ta sig uppför den ack så lilla avgränsande backen som hade lite blommor i sig. Eller...ganska mycket blommor OCH sand. Det sistnämnda gjorde sjuhelsikes ont när man skulle försöka hålla ogräset i schack med trimmer då den fick en lätt blästrande effekt. I synnerhet om man gick i skjorts. Och sandaler.


Hur som helst blev det en tidig lördagmorgon och ett par timmar senare, många pengar fattigare och 6½ ton sten rikare plus en massa annat som jag kom på att vi behövde stod jag och min systerdotters gubbe där och glodde på flaket på lastbilen där allt var lastat. Stenarna var inga större problem att lasta av. Inte om man jämför med det sista paketet som bestod av trallvirket i olika dimensioner och längder. Det var nog snarast det sistnämnda som såg till att vi under nästan 1 timme fick hålla på att ha ihjäl oss själv då vi slet i vårt anletes svett för att få eländet av flaket. Ett tag var jag nästan så desperat att jag tänkte dumpa skiten rakt ut för långsidan vilket förvisso skulle förorsaka ganska mycket merjobb på sikt men där stundens ingivelse sa mig att detta klart skulle vara värt besväret.
Årets sommarjobb lastas!

En bra stund ut på eftermiddagen hade vi i alla fall lyckats få ut eländet, stenarna utburna dit dem så småningom ska ligga och kvällens festligheter kunde inledas. Med tanke på hur mycket fysiskt betungande arbete jag utfört under dagen är det såhär i efterhand för mig en gåta att jag inte somnade tidigare. Det blev en ganska dimmig kväll som började klart till halvklart med många gamla ansikten som man kände igen. En gammal bekant tyckte att min mage var det absoluta tecknet på att jag numera uppbar pondus som en man. Med tanke på hur dyrt det är att byta ut garderoben varenda gång som fukten orsakar klädskador i min garderob frågade jag artigt om han ville byta mage med mig. Det ville han dock inte. God mat, trevligt sällskap samt en hel del ryggdunkande med folk som gillade min blogg så blev man ju klart bara vackrare vad kvällen led så..... när insikten om ens egna begränsningar vad gäller förtäring av alkoholhaltiga varor suddas ut, försvinner även tanken på att det finns en morgondag.... som tur var fanns en fru med denna insikt som såg till att vi transporterades hem. Jag har hört hemska historier om efterfester och annat som kan drabba en annars.....

Småsliten efter helgens strapatser!

Denna morgondag blev sååå lång. Och gravitationen i vårt sovrum blev för en dag mycket stark. Så stark att jag inte lyckades förmå mig komma upp förrän klockan hade slagit 14.00 på eftermiddagen. Det finns ett bra ordspråk från Teckomatorp som säger att "när huvudet är dumt får kroppen lida" och detta manifesterade jag fullt ut denna sega söndag. Magen lekte hela havet stormar och fantomsmärtorna i mitt stackars huvud gav inte med sig förrän utåt kvällen. Förvisso är det ganska praktiskt och man sparar på disk när man äter en dagen-efter-kombo (läs pizza!) ; det vill säga frukost, lunch, kvällsmat och samtliga fikor som man överhuvudtaget kan komma på däremellan- samtidigt! Men det blir inte roligare en sån här dag, varken för en själv eller omgivningen. Trots att det går långt mellan gångerna är det onödigt när det väl händer. 

Så nu har jag gjort det som många av våra mest kända kulturpersonligheter har gjort genom åren och vi får väl se om kreativiteten fått sig en liten boost nu när kroppen är rensad. Det finns tydligen en del som med spänning väntar på mitt nästa inlägg och så fort jag är klar ska jag rensa upp i trädgården så jag kan få plats med den där stenen som gav mig en sån huvudvärk..... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar