Facebook

söndag 1 april 2012

Tack det är bra!

Som jag krasst konstaterat tidigare skulle det funnits fler timmar på dygnet...eller fler dagar i veckan. Jag hade en vapendragare på min gamla Kommunalsektion som brukade säga att det borde vara förbjudet att arbeta dag efter fridag. Jag tror väl kanske att det hade varit ganska drygt i längden men ibland skulle man vilja trycka på Paus-knappen och bara vara....nöjd!

Som idag till exempel när man tränar med gruppgympan på TK Fys vars medlemmar som förutom mig består av människor mellan 20 och 70 med olika ambitionsnivåer och där alla på något sätt vill ta hand om sina kroppar. I slutet när man är alldeles lagom slut och vattenflaskan nästan är tom stämmer min störste grabb med i "Imse vimse spindel" som de använder till barngympapasset. Och i folks svettiga ansikten spreds leendena. Kan det bli bättre?


Eller som när hans lillebror skriver lappar som man måste tolka och gissa i minuter för att förstå innebörden av, men man vet att det är ärligt skrivet med hela hjärtat och utan förbehåll.


(Hej mamma, hur mår du, om du blir sjuk så är jag
där vid dig, hälsningar Harald)


Eller som när man hade varit hos den gamla damen som egentligen aldrig skulle kunna tänka sig att det kunde komma karlar i hemtjänsten men där man gav lite extra varje gång för att liksom visa att man dög. Och det där tandlösa leendet som plötsligt sprack upp en kväll medan man satt på sängkanten och höll hennes hand och hon bara konstaterade att vi var bra fina som kom varje dag och såg till att hon hade det bra.


Eller när man har gjort något extra för sina kollegor och man känner att värmen sprider sig i rummet och man vet att det man har gjort blev precis så bra som man tänkt sig från början.


Eller som när man ser sin fru sitta och läsa en bok i vardagsrummet med en kopp te på armstödet och hunden vid sin sida och man bara vid blotta anblicken känner att just hon är kvinnan i ens liv.

Ett hjärta till dig som läser...att sprida vidare:)


Livet är bra förunderligt men det ska levas genom hjärtat och magen... har man en bra magkäsla då blir det lättare att sprida värme och glädje omkring sig. Och om man kan vara glad åt lite- då har man mycket att vara glad åt!

Och just nu gläds jag över de goda opinionssifrorna....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar