Facebook

onsdag 11 april 2012

Eufori!

Ikväll är jag euforisk. Har suttit i en dryg timme och lyssnat på det musikaliska underbarnet Kalle Moraeus som Färs och Frosta Sparbank hade ordnat för en billig penning för sina kunder. Precis min i linje att människor med dålig ekonomi inte begränsas i sitt utbud av kultur.  Den banken har ju heller aldrig varit sena att hjälpa till med sponsring av Torpardagen heller så....Och med tanke på att "min" bank låter mycket av sina vinstpengar gå tillbaka till bland annat barn- och ungdomsverksamhet samt olika kultur- och idrottsevenemang i stället för bonusar till en massa "tjocka" gubbar så känns det bra... helt enkelt! Mycket bra!


Kvällens konsert var på AF- borgen inne i Lund. Efter en del snurrande som väl tillhör när det gäller parkeringsplatsletande i denna stad landade vi på stationen och gick därifrån. En alldeles lagom promenad i den numera ganska ljumma vårkvällen. Pågarna var också med samt svärmor som fick hänga på eftersom min bättre hälft var på möte med sitt jobb. Inte för att grabbarna hade några större förväntningar vilket var tur då dessa nog inte hade infriats ikväll.

En liten Karlsson på taket dök upp och körde alltifrån klassisk musik till sin numera väldigt kända schlagerdänga "underbar". Lite snabba småskämt mellan låtarna förgyllde tiden då det även visade sig att han är begåvad med en stor portion humor och självdistans. Det passar liksom bra med hans "dalmål" på något sätt... Men det jag fastnade mest för var en låt som jag aldrig varken hört eller hört talas om. Koppången- lägg det namnet på minnet!

Väl hemma när jag släppte av svärmor visade det sig att hon hade Sissels K´s version av den på cd och ja.....  om Kalles version berörde mig så fick Sissels version håren att resa sig på armarna och ögonen att tåras så att jag nästan körde av vägen.... Det här mina vänner gör mig euforisk- nästan lika mycket som ett guld i Eurovision song contest skulle göra.... eller som när min son diplomatiskt sammanfattade kvällen såhär:
" Han var duktig på att spela, men musiken var inget vidare".

Så... ni får helt enkelt "hålla tillgodo" med Sissels version av Koppången...bara blunda och njut!

1 kommentar: