Facebook

söndag 4 mars 2012

Vad vill jag med oss?!

Det är en händelserik vecka jag lägger bakom mig. Efter att ha tillbringat i stort sett en hel vecka i sjuksängen gick jag till jobb i måndags. Det känns ganska befriande, trots att man fortfarande går på halvfart, att vara lite kreativ igen. Eller ja, lite och lite. Mycket kreativ. Allt som skulle varit avklarat veckan innan låg ju kvar och väntade så det var bara att snällt hugga tag och köra igång. Jag är tacksam att jag har ett arbete att gå till och med tanke på människor i min omgivning som inget arbete har känner jag ännu större tacksamhet idag då jag ser hur illa det kan gå och hur utsatt man är.... Men vi gör alla vad vi kan för att hjälpa...

Onsdagen blev en stor dag för mig. Kanske inte så stor i världen men i familjen Svärds värld och i min värld blev den stor när jag på S-föreningens årsmöte i byn blev vald till ordförande. Nu tror jag inte att det kommer att leda till några dramatiska förändringar i byn men det finns lite arbetssätt som jag vill att vi ska prova på. Dels för att jag tror att vi måste förnya oss och dels för att jag tror att många inte känner till vad vi egentligen vill och tycker. Så för att ni ska kunna lära känna mig lite bättre och vad jag tycker är viktigt att vi jobbar med kommer här en kort presentation som publicerades inför valet 2010. Observera att detta är frågor som jag tycker är viktiga och att de inte helt behöver överensstämma med vår partilinje.... viktigt att poängtera i sammanhanget!


 1. Varför just Socialdemokraterna?
Som arbetare och socialist kändes det som rätt val. Tron på alla människors lika värde och att var och en bidrar efter förmåga och kan få till sig efter sitt behov. En tro på att vi är starkare om vi är tillsammans.


 1. Vad anser du är de viktigaste kommunalpolitiska frågorna?
Att skattebetalarna får valuta för sina pengar och att dem inte ska hamna i privata fickor. Höja bemanningen på förskolor samt kunna erbjuda detta även på obekväm tid så att alla barn kan känna sig sedda. Att som arbetsgivare erbjuda anställda heltid som rättighet och deltid som möjlighet. Bygga ut GC-nätet, Pågatågsförbindelser till orterna längs Söderåsbanan, samt erbjuda fritidsaktiviteter för alla, även de som inte gillar bollsporter. 


 1. Vad vill du uppnå för Svalövs kommun?
Långsiktigt arbete för en enad kommun där alla byar känner sig delaktiga. Goda pendlingsmöjligheter, bra boende och ett sunt miljötänk. Ett alternativ till storstadshetsen utan att ge avkall på attraktiva fritidsaktiviteter. Att vi fostrar goda samhällsmedborgare som gärna ”kommer hem” när det är dags att bilda familj.     


 1. Vad vill du uppnå för din kommundel?
Att Teckomatorp blir mer attraktivt genom att revidera och ta fram nya detaljplaner som kan attrahera köpare och småindustrier. Fler GC-vägar och att invånarna känner att vi representerar dem i kommunen.Läs mer om Sveriges största motståndsrörelse!

Tja....nu kanske ni känner mig lite bättre. Den sista frågan är ju fortfarande hyperaktuell då diskussionen om markköp överskuggar det mesta idag. Hur som helst är jag väldigt glad att ni är många som följer mig och min lilla resa. Fortsätt med detta och bjud gärna in fler att åka med. Man kan ju både prenumerera på "Feeds" här på sidan och vara med i Facebookgruppen Svärd(s)värld så någon risk att ni missar något finns ju inte. OM ni inte vill själva vill detta såklart men då är det upp till er.....Man behöver inte vara intresserad av politik för att läsa min blogg och inte heller dela mina åsikter. Det blir liksom lite roligare när vi kan vända på perspektiven och det ger mig mer när jag får se problem och verkligheter ur andra människors perspektiv.

Då återstår att se om sidvisningarna kryper över 7000 innan veckan tar slut...... Vi hörs!

2 kommentarer:

 1. Hoppas det gör det! Bloggen förtjänar publicitet!

  SvaraRadera
 2. Anders, grattis till ordförandeuppdraget. Det är fantastiskt roligt - en gång var jag det också på Väster i Lund, hade 4 år som kassör innan och vi var över 100 medlemmar i Västers s-förening. Det känns som om det kunde varit jag som skrivit - de förslag du redovisade - och du tillhör mina barns generation! Med män o kvinnor - vi har några av din årgång i Skurup också - så tror jag på framtiden om vi klarar av att mota kurruptionen ute i världe i grinden o kanske till om med vara med och göra världen - det är fruktansvärt at se och höra vad som sker!
  Lycka till o ha det bra! Anci

  SvaraRadera