Facebook

torsdag 29 mars 2012

Kasta Sten och hyvla spån!

För snart en vecka sedan gick vi över i sommartid. En timme fram flyttades klockorna om det skulle ha råkat undgå någon. Jag förmodar att jag inte är den enda som fortfarande inte hämtat mig ännu. Tycker att de flesta som pendlar med tåget gäspar mer än normalt på morgnarna och på kvällarna är jag så trött att ögonen brinner när klockan har passerat 21.00.

Märkligt. Faktiskt!

Jag menar, för 20 år sedan stod jag och spelade långt ut på småtimmarna utan att bekymra mig för varken huvudvärk eller andra fysiska symtom som uppstår vid sömnbrist. Sommartidens motsvarighet; när man ställer om till vintertid, den natten var det värsta passet man kunde ha i dj-båset. Gästerna ville inte gå hem när de plötsligt trodde att det blev en timmes extra öl- och vindrickande ut på småtimmarna. Det var inte utan motgnäll vid stängningsdags klockan 02.30 som jag och de andra i personalen försökte övertyga de ibland ganska alkoholpåverkade männen och kvinnorna om att det inte var förrän klockan 03.00 på natten som man drog tillbaka klockan. En del trodde sig lösa sitt törstproblem genom att vänta till klockan 03.00 utanför entrén så att de skulle kunna få gå in en halvtimme till innan vi stängde..... När spriten går in...så går inte gästerna ut...eller något.

Nu kommer (s)nart värmen också...

Hur som helst är både jag och frugan fantastiskt trötta på kvällarna, men aktiviteterna tar inte hänsyn till vilken tid vi går efter. Igår kväll var det ordförandepremiär för mig i vår S-förening. Det var de gamla vanliga deltagarna som kom vilket var betryggande för mig i min nya roll som "klubbsvingare". Jag tror att det hände något där igår bland allt kaffe och alla wienerbröden.... både för mig och de andra deltagarna. Utan att berätta för mycket kan jag säga att vi växlar upp nu och vill ni hänga med när vi lägger i 5:an så rekommenderar jag att du kommer till vårt nästa möte. Alla är välkomna! Mötet lämnade jag med en riktig "feelgood"-känsla. Det här kommer att bli bra- till och med riktigt bra.

...men det går mindre bra för Alliansen. Idag föll en tung Sten från regeringen...kanske inte oväntat. Frågan är om han offrade sig för att eliminera skuggorna som kan komma att falla på regeringen...  När man hyvlar faller spån.

....och en annan Sten visade sig ha talang för att recitera texter som han fyllde på i mitt Facebookinlägg med. På väg till tåget efter jobbet hörde jag nämligen "Internationalen" alldeles glasklart i mitt huvud. Efter en stunds nynnande började jag även vissla och gå i takt... Väl framme kunde jag konstatera att jag nog nynnat och visslat väl högt med tanke på de blickar som jag dragit på mig. Tja... det är ju lika bra att börja träna med en dryg månad kvar.

Så..."mot mörkret stiga vi mot ljuset"- vi ses på barrikaderna mina vänner.... eller på Torgskolan i Teckomatorp den 25/4 klockan 18.30...

1 kommentar:

  1. Har det framkommit vad föreningens medlemmar känner inför ett nytt handlingsprogram efter valvinst 2014?
    För mig är det självklart om socialdemokraerna kommer till makten vi ska påreglera de skattefinansierade verksamheter, som högern har tillåtit marknaden överta fullt ut!
    Med hög stämma ska vi förbjuda vinstuttag, så de privata företagen försvinner från "luckrativ marknad" - vår offentliga verksamheter -! Inte någon ska få göra vinster på våra barn, elever, arbetslösa, ungdomar, sjuka och sjuka utförsäkrade, funktionshindrade, och gamla - våra medmänniskor. Snarast ska välfärdssystemet gälla alla och arbetsmarknadsåtgärden FAS 3 - den förhatliga - försvinner ner i samma håla som högern. Det är enda chansen för att hålla ihop! Eller? Ha det Anci

    SvaraRadera