Facebook

fredag 17 februari 2012

Politik suger!!!

Facebook kan man ha till mycket. En del har det för att imponera på sina "kompisar" när man zippar en Trocadero på flygplatsen i Milano, andra för att hålla kontakten med polarna som blivit spridda för vinden och ytterliggare en del andra använder den i kombinations- och reaktionssyfte, d.v.s att man reagerar och interagerar med den eller det i omgivningen som på något sätt påverkar en. Jag hör till dem sista vilket ni säkert märkt. Ibland skriver jag om smått, typ: "idag hällde jag tandkrämen i kaffet- va crazy" och ibland stort som till exempel: "vilket banditgäng vi har i regeringen".
Några har reagerat på att jag i en del inlägg inte håller mig till den så kallade partilinjen och att jag i andra frågor går i överreagerat. Fallet Juholt exempelvis, blev för mig en av de största hjärtefrågorna. Inte bara för att jag tyckte han var en god socialdemokrat och att han var värd att försvara utan för att man helt enkelt ska ställa upp för en ledare som man har valt i alla lägen, ända tills det att man har valt en ny eller är på väg att göra det och därigenom måste dryfta frågan i en öppen valprocess.

Det som engagerar och ligger mig varmt om hjärtat kommer jag alltid att ha en åsikt om och i ett parti med högt i tak ska vi kunna diskutera alla frågor. Och det gör jag....gärna. Framförallt med er som läser min blogg så att jag kan få ett vidare och ett i mina ögon inte fullt så insnöat perspektiv på saker och ting.

Jag har en facklig bakgrund som ligger till grund för en hel del ställningstaganden. Jag har fått en gedigen utbildning både teoretisk och praktiskt av mina mentorer under tiden som förtroendevald på Kommunal sektion 12 i Kävlinge där vi hjälpte bland annat vårdbiträden, barnskötare, renhållningsarbetare, parkarbetare, undersköterskor (som jag själv) med allt som hade med lag och avtal att göra. Därför har jag också sett många av de sidor vi förknippar med det som vi kallar arbetsliv. Om arbetsmiljön gör en sjuk och man inte kan arbeta, när kollegorna ryker ihop om ett taskigt schema och när någon vill gå upp i arbetstid men chefen hellre vill göra sig av med en, när ambitionen att göra ett bra jobb förblindar ens omdöme eller när man siktar på pension men döden hämtar en innan man får någon glädje av den. Men även glädjen i personlig utveckling på kursdagar och vidareutbildning eller nya lösningar som personalen arbetar fram i arbetsgruppen eller i samverkan med arbetsgivaren. Allt detta har jag med mig när jag nu återfinns i Välfärdsberedningen där vi pratar om frågorna ur det omvända perspektivet, som "arbetsgivare" åt alla de som producerar våra välfärdstjänster i kommunen.

Det är helt omöjligt att bedriva en bra äldrevård om inte våra sjuk- och undersköterskor och vårdbiträden får rätt förutsättningar att göra detta. Vi kan inte heller erbjuda en barnomsorg värd namnet om inte våra barnskötare och förskolelärare är med på banan. Att samhällsservicen blir undermålig förstår man sällan förrän våra servicemedarbetare inte gjort sitt jobb med att köra iväg våra sopor, plogat våra vägar och halkbekämpat cykelbanor och gångstigar.

Att ta saker ur sitt sammanhang är inte min grej, därför har jag valt att engagera mig politiskt. Allting är, hur tråkigt eller roligt det än låter, politik. Och i min blogg kommer det att bli politik, hur mycket du än tycker att det suger! Ambitionen från min sida är dock inte att bara prata politik rakt av, svart eller vitt utan snarare ur ett vardagsperspektiv. För att belysa sammanhangen och hur det faktiskt påverkar oss mer än ifall Kungen har vänsterprasslat eller om Blondinbella fastnade med Gucciväskan på den senaste galapremiären. Att visa för er det som jag tror på... att allt hänger ihop. Precis som jag utgår från ett holistiskt synsätt på människan där ett par dåliga skor kan ge problem med huvudvärk eller att fel kost leder till hjärt- och kärlsjukdomar och att stillasittande och avsaknad av motion leder till en sjuk och överviktig kropp, så tror jag att politiken fungerar. Det är vårt moderna samhälles främsta vapen om vi vill förändra och det vi sår det får vi skörda, så även i politiken.

Så...välkommen till Svärd(s) värld, oavsett om du zippar en Trocadero på flygplatsen i Milano eller om du tycker det är kul att försöka förstå hur jag tänker...Kommentera och interagera mera och bjud gärna in dina kompisar! //Anders

Inför första maj i Svalöv 2010!

1 kommentar:

  1. Undrar om de verkligen har "Trocadero" på flygplatsen i Milano? :)

    Bra skrivet!

    SvaraRadera