Facebook

måndag 6 februari 2012

HJÄLP!

Efter att förra inlägget publicerats har det varit många reaaktioner. Väldigt många.... Och jag är glad. Så glad att jag nu i stället för att diskutera småbarn kommer att diskutera stora barn och något om dessa som gjorde mig riktigt heligt förbannad idag. Är ganska övertygad om att min gamle lärare från mellanstadiet hade kallat dagens ämne för en ren "Ynkedom". För det precis vad det är. Det är nu som man slår hål på den svenska modellen!


I Sollentuna, en av Solsidans många kommuner vill man sätta igång och förverkliga drömmen om att alla unga ska ha ett jobb. Härliga intentioner kan väl tyckas men när man börjar läsa det finstilta så kan jag inte låta bli att höja på ögonbrynen en aning. Genom att ge ungdomar 75 % av ingångslönerna ska vi frälsa arbetsmarknaden och halleluja säger man när återväxten frodas i vård och omsorgsyrkena i nämnda kommun: NOT! Vad är det för en verklighetsfrånvänd politiker som kommit på detta? 75 % av lite är väldigt lite. Kan tänka mig att det låter väldigt bra i mångas öron men med knappt 16.000 som ingångslön ska dem alltså arbeta för knappt 12.000 i månaden! Vilken tur då att det inte finns några bostäder för dem för de kommer aldrig att få råd att flytta hemifrån med en sådan skitlön! Inte heller ha råd att ta körkort och knappast ha råd att fylla tanken om de skulle råka låna en bil.

Grundtanken med facket och A-kassan är att de som inte har arbete inte ska behöva sälja sig billigare än de som har. Jag förmodar att Anders Morin ser framför sig hur man kan utveckla de "mindre kvalificerade omvårdnadsbitarna" och bilda en låglönemarknad likt den man har i England med lagstadgade minimilöner varav det här blir det första steget. Med jobbskatteavdrag luras man dessutom att tro att man har mer i lön än vad man egentligen har vilket blir ännu ett incitament för att hålla lönenivåerna nere.

Ingen, allra minst ungdomar ska vara utan jobb, men de arbeten som skapas ska vara på schyssta villkor för alla inblandade. Hade jag varit yngre så skulle jag ha stämt min namne för åldersdiskriminering idag. Och hade jag varit sjuk och satt i FAS 3 skulle jag stämt regeringen för det samma. Det är regelvidriga avtalsbrott och en kränkning av både månniskor och hela den svenska modellen som man har gett sig i kast med, systematisk lönedumpning och modernt slaveri.

När ska Svensson vakna? När ska man fatta att det som sägs är raka motsatsen till det som görs!

4 kommentarer:

 1. Jo du, och nu vill Reinfeldt att vi ska jobba till vi fyllt 75. Hur ska alla unga få jobb då. Sen får vi inte glömma alla dessa med något handikapp eller någon diagnos som samhället inte alls vill ha något med att göra. " ställ dom mot väggen och skjut" så känns det som samhället tycker. Jag tror, att så länge "Svensson" har jobb, är friska" så gäller regeln, " sköt dig själv, och skit i andra".

  SvaraRadera
 2. Tycker om din artikel Anders, men idag kan jag inte säga den gör mig glad att läsa, för innehållet är alldeles för allvarligt.

  Det är en profitör - Fastillverkare o statsminister -med en lön på 150 tusen kr i mån + förmåner, som själv kan bestämma när han ska gå i pension, som "tycker" männskor ska arbeta till de är 75 år.

  Får han dessutom bestämma så ska de, unga som äldre, arbeta för så lite som möjligt, så det inte går att spara för att få en guldkant på ålderns höst - vi ska "dö" på våra jobb.

  Upp till kamp mot denna regering, revolution, och få ett s-alternativ (aktiv sosse) som ger frihet och kan STYRA marknaden - innan allt är är förstört.

  Skurril parasit - en grovt gycklande snyltare - är vad Reinfeldt är och den benämning kan alla hans lydiga lakejer också få! Skattar mig lycklig - är redan en glad pensionär, men glädjen grusas när en tänker på den generation, som vi 40-talister har skapat och deras avkommor ( våra barnbarn) och på hur mänskligheten har det på denna planet!

  Anncristin Svensson (Anci)

  SvaraRadera
 3. Jepp, det har blivit kallare trots den globala uppvärmningen.... Det finns inget som säger att vi måste vika ner oss för den sakens skull! Visioner och drömmar finns om ett bättre samhälle men det är bara VI som kan åstadkomma detta tillsammans!//Anders

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet Anders, håller med!

  SvaraRadera