Facebook

fredag 10 februari 2012

14244 dagar- eller 39 år om man ska vara petig!

Idag är det en alldeles vanlig fredag för vissa, för en del andra innebär den starten på en arbetshelg och för ytterliggare en del, raka motsatsen. Jag tillhör själv den sista kategorin. Jag kan nu konstatera att jag såhär långt befinner mig tämligen mitt i. Jag har lagt drygt 20 yrkesverksamma år bakom mig och lär väl ha drygt 20 kvar. Jag har 2 barn som börjar bli stora och själv betraktar jag mig varken som ung eller gammal. Jag bor i ett relativt nybyggt hus vars innehåll vi planerar om lite och dessutom är vi mitt uppe i vintern.


Men... Just idag är den första dagen för mig. Den första dagen på mitt 40:e levnadsår. Kan väl kanske fundera på om jag ska fira eller sörja. Att sörja de dagar som gått är ju som att dö lite grann så jag tror jag ska göra motsatsen. Firandet har egentligen börjat lite smått på torsdagkvällen då jag köpte några (4) Cloettabitar med mig hem från Coop (ja det blev dubbla...och?!)  Det hör väl inte till vanligheterna men med tanke på att jag blev lite sugen medan jag gick och provianterade så blev jag illa nödd att falla för frestelsen. Dock får man inte äta godis före maten... så mycket i alla fall, så jag hade 2 stycken kvar när jag kom hem till min söta fru som höll på att fixa potatismos. "Så då var det ju tur att jag inte tog alla själv",  konstaterade jag medan jag stekte falukorven.

Hur som helst blev det till att fixa lite kakor till kollegorna. Eller en sort i alla fall och kanske man mer kallar det kaka och inte kakor. Och i rättvisans namn får jag nog tillskriva min kära fru den prestationen, men jag mätte upp smöret och satte igång diskmaskinen.  Men grädde och frukt blir det som tillbehör i alla fall. Vi får väl se hur det tas emot. Alla på jobb ska ju dessutom hinna bli förevigade på bild så det var ju tur att jag hann hämta mina nya glasögon idag så jag kan se bra ut. Kan väl kanske vara bra i största allmänhet att kunna se ordentligt. Det förra paret ligger ute på Spillepengens återvinning efter en incident i soprummet för ett par månader sedan! Jag skulle önska att jag kunde säga att jag inte var klantig men det vore att blåljuga och så kan man ju inte påbörja ett nytt levnadsår....Lite som när jag var på väg att kasta all smutstvätten i toalettstolen en morgon och kom på mig själv just när jag tryckte på spolknappen....

Så.... på tal om toalett ska jag nu gå ut och smälta blockchoklad, pressa skjortan och vaxa skalpen så att man gör sig för fotografen imorgon. Precis som alla andra jättetuffa bloggare så har ni här ett lysande exempel på hur man ser ut om man antingen förnekar sin ålder, är i avsaknad av vanligt vett eller som mina barn och fru tycker; är smaklös i största allmänhet:Eller så ser man ut såhär, vilket kanske både familjen och mina kollegor kommer att föredra:Hur som helst. Idag är det min dag. Förmodar att jag inte kan hålla mig, så inlägget lär nog dyka upp riktigt tidigt på morgonen vilket är bra för då hinner ni fixa alla presenter som jag önskar. Jag är i och för sig ganska anspråkslös. Jag önskar mig dels en timer för jag har blivit värdelös på att komma ihåg att släcka kaffekokaren. Ett paket Zoegas är inte heller fel. Se´n tror jag att min kära fru önskar mig en hjälm så jag inte ska förstöra de få stackars grå som eventuellt finns kvar.

Jag skulle också vilja önska mig att fler hittade hit och den önskan kanske ni kan hjälpa mig med genom att dela den här sidan eller bjuda in folk till gruppen med namnet Svärds värld på Facebook- det hade varit en fin present med tiotusen sidvisningar i present här på bloggen innan helgen är slut! Sist men inte minst önskar jag mig ett härligt spännande år tills jag blir 14610 dagar gammal och det mina vänner, det ska ni få hjälpa mig med så ska jag göra vad jag kan för att förgylla ert år! Tack för allt allihop!

Och till mina pågar och hustrun Malin- jag älskar er.. .trots att ni inte gillar mina nya coola brillor!

7 kommentarer:

 1. Vi gillar de mörka brillorna inte wannabebrillorna ;-) puss och kram <3

  SvaraRadera
 2. G-g-g-g-g-g-g-g-g-g-g-grattis mannen!!!!

  SvaraRadera
 3. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacccccccccckkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Anders, är du 39 år idag? Stort grattis och fortsätt lev väl. Då var du ung när du fick en plats i mitt hjärta! Kommer du ihåg! Det var på färjan mellan Trelleborg o Saznitz(? på stavningen)är det verkligen cirka 5 år sedan?

  Idag har jag varit hos min mor och druckit kaffe - vi pratade om min far - en riktig eldsjäl för s-partiet o arbetarerörelsen i hela sitt liv utom de sista 18 mån. När han valdes till ledamot i stadsfullmäktige i Eslöv var han den yngste o undrar om det kommit någon senare - har inte forskat, men myndighetsåldern är ju lägre idag - undra om den gällde då, för jag har hört han ska ha varit 18 år!? Min far var en verkligt god, glad o aktiv far o alla ungar älskade honom o när barnbarnen kom då fanns det än mer tid att vara en mor- o farfar som alla vill ha!I dag skulle han ha fyllt 100 år om han hade fått leva!

  Ha en skön kväll o njut av livet, familjen - livskamraten o barnen -, jobbet, politiken och fortsätt ge oss glädjen att läsa din blogg eller dina artiklar.

  Kram på dig!
  Anncristin Svensson
  (Du var en hjälte som hjälpte mig "bära hem/ta i land" det jag inte själv orkade bära - "gamla tanten" - därav platsen i hjärtat förutom det att du är s-röd!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack Anci:) Är glad att du följer mig på resan! Tack!
   //Anders

   Radera
 5. Ja röstar på dom vite glanorna... Fett coola...
  Grattis mannen.. bara 11 år kvar till gubbsjukan;-)
  Sköt om dig å hälsa familjen..

  SvaraRadera