Facebook

söndag 29 januari 2012

Smart drag Sickan eller?!

Jaha. Så sitter man här igen framför datorn och trycker på tangenterna vars eko ska ljuda i cybern... Har haft ett par fantastiskt hektiska dagar med att fixa till vårt nya sovrum efter att vi flyttat en våning ner. Jag har njutit av att radion har skvalat medan jag har "pulat" som vi kallar det på skånska. Har faktiskt hunnit med ett möte med vår lilla S-förening här i byn också. Fick frågan om jag kunde tänka mig att ta på mig ordförandeskapet och det kan jag nog. Känns det som i alla fall. Vi har i vår lilla föreninge väntat i över två år på rätt tillfälle så att vi ska kunna gå ut och prata med folk men det blir liksom aldrig någon ro till det.


Först avgick Mona och det skulle formas en ny politik. Det kunde vi i och för sig ha struntat i och gått ut och knackat dörr ändå för att komma underfund med vad vi missade i valet men... Vi väntade ut Mona och väntade in det nya, fräscha och... ja vad väntade vi på egentligen? Vi hade en "haverikommision" efter valet som pekade ut var vi hade missat att leverera men se´n då? Hur som helst dök Håkan upp och då lade vi oss åter i startblocken för att ett par veckor senare resa oss igen och vänta in ett bättre tillfälle att sätta igång med vårt dörrknackande.

Detta tillfälle kom aldrig och nu har vi ny ordförande. Helt otippad reste han sig ur bakgrunden och plockade alla poängen. Det ska bli mycket intressant att se fortsättningen nu. En man sprungen ur den rörelse som startade Det Svenska Socialdemokratiska Arbetar Partiet känns gammalt men nytt. Omodigt men ändå riktigt jävla vågat. En man som kan slå Fredrik på fingrarna för han vet hur det är på golvet, har rätta kontakterna och en stabil och gedigen bakgrund som förtroendevald. En som räddade väldigt många arbetstillfällen under inledningen på krisen genom att göra ett mycket kontroversiellt och omdiskuterat avtal med arbetsgivarna. Ännu mer diskussion blev det när han inte delade synen på kvinnopotter under LO-samordningen men till detta har vi fått en bra och väldigt tydlig förklaring där han menar att låga löner ska bekämpas oavsett om det är kvinnor eller män som har dem. Tja.... han inledde starkt med ett lugnt och stabilt intryck vid sitt tal efter att han blivit vald på fredagen. Själv höll jag på att sätta upp taklister när han körde sitt första officiella tal. Tillbaka till rötterna, förtroendeingivande och jordnära. Det var inte utan att man kände en liten tår i ögonvrån när han pratade om och till sina föregångare. Kort sagt gjorde han ett mycket bra intryck på mig...och han bedyrade att han var en övertygad feminist!

Så nu kanske vi äntligen kan gå ut och prata politik med våra kära invånare i byn. Jag vet precis vad jag ska prata om. Har hetsat upp mig över att prissänkningen på restaurangerna lyser med sin frånvaro sånär som på dem stora hamburgarkedjorna som redan har en massa subventionerade arbetstillfällen för ungdomar så i det här fallet blir det till att betala momssänkningen inte bara en eller två gånger utan minst tre. Folk kommer att käka mer skitmat vilket gör dem feta och sjuka. Hur man kan få ihop den ekvationen till att bli "stimulerande för svensk ekonomi" är för mig lika obegripligt som varför man sitter i VU och skickar sms till den största av kvällstidningarna som stod utanför partihögkvarteret på Sveavägen 68 när drevet mot Håkan J var som värst. På tal om drev läste jag att restaurang "Glada Clownen" gjorde en liten felbedömning då de i sin Twitterkampanj ville få folk att dela med sig av sina positiva erfarenheter men reaktionen blev precis raka motsatsen av vad de hade hoppats på.... Undrar förresten vem det är som blir "arg" varenda gång jag skriver ett blogginlägg... När jag lägger ut en ny text dröjer det inte länge förrän någon har varit framme och kommenterat med att detta gjorde mig "arg" 

Vi får väl se hur lång tid det tar den här gången....

1 kommentar:

  1. Kanske är de arga för att de håller med dig? Arga på rådande samhällsklimat typ.. :P

    SvaraRadera