Facebook

lördag 14 januari 2012

Med eller utan prickar och ringar....

Jag är lite trött idag. Vaknade 2 gånger under min skönhetssömn. Den ena var redan vid 2-tiden då hunden ville ut och nästa gång var strax före 6 på morgonen. Den stora grabben som ni vid det här laget lärt känna lite grann hade kompisarna hemma och de "lanade" fram till det sist nämnda klockslaget. Då tyckte både jag och frugan att det var dags att stänga igen ögonen trots att man, eller kanske på grund av att man är 12 år.


Den andra gången som jag var uppe, gav jag efter för mitt kontrollbehov och upptäckte att några hade kommenterat mitt inlägg från gårdagen då jag firade att jag äntligen fått igång min egen domän, "Svärds värld". Tydligen hade inte operationen lyckats och det var numera bara bokstavsfragment och streck i min Facebooklänk som tidigare hade funkat. Mycket har jag lärt mig om mig själv genom åren men den frustration jag upplever när tekniken jag omger mig med inte gör som jag vill, kan inte beskrivas. Det är en djup ilska som väller upp inom mig. Den här morgonen straffade jag telefonen genom att stänga av den. Ett hårt och kännbart straff för någon som vill hålla sig uppdaterad 24/7....


Upp mot dagen fick jag ett telefonsamtal av min kompis som för övrigt råkar ha rakt motsatta politiska åsikter än jag själv. Han ville fråga vad jag nu hade gjort. Jag försökte ge honom samma förklaring som jag lagt ut på Facebook och medan han försökte ta sig in på sidan nämnde han i förbigående att han egentligen hade "sossefilter" på sin dator och troligen inte skulle kunna se den oavsett. Skämtet uppskattades nästan.  Men till och med han fick se sig besegrad då han kom in på sidan. Någon bra lösning hade vi inte heller... och jag började ge upp hoppet.

Medan jag körde till jobbet på eftermiddagen för att fira den årliga julgransplundringen funderade jag över vad som kunde gått fel.... Alla länkar var rätt, sidan dök upp där den skulle och hette precis som jag hade döpt den... Väl framme på jobbet satte jag igång att koka vatten som jag skulle lägga korven i till gästerna. Medan det blev varmt gick jag en runda för att kolla läget hos mina kollegor som var inne och tog igen lite förlorad tid. I ett av rummen satt ett av mina bästa "bloggbollplank" som ännu inte hört om eländet. När jag informerat honom om läget lutande han sig tillbaka och sa lugnt:

"Det är Fejjan som är korkad, den fattar inte Å, Ä och Ö. Prova länka som du  gjorde tidigare så ska du se att det funkar. Be sen dina läsare att lägga in den nya sidan bland sina favoriter och eventuellt klicka på Rss-flödes-länkarna på högersidan så får dem uppdateringarna när du publicerar dem."

"Okej" sa jag. "Hur många korvar vill du ha?!" För min del kunde han fått alla korvar som var tänkta att käkas av oss som skulle plundra julgranen. Han hade trots allt räddat min dag!

"Tre" svarade han. "Tre kan jag nog klämma ner!" Jag vände mig om med ett dumsmil på läpparna. Att jag inte hade fattat det själv.... Dumt så att kyrkklockorna stannar!

Numera kommer jag att länka via min blogspot-sida på Fejjan och för de som vill kan man själv prenumerera på RSS-flödet då en av "följ-mig- funktionerna" försvunnit. Nu jävlar ska det bloggas med eller utan vokaler som har prickar och ringar över sig!

3 kommentarer:

 1. Btw, korvarna va goda! Hoppas länkandet funkar nu från fejjan! :D

  SvaraRadera
 2. Jag testade nu och klicka på din "webbsida" på din "fejja-sida", och det funkade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla glad att det funkade till slut och snart 4000 sidvisningar- inte illa! Tack alla!/Anders

   Radera