Facebook

fredag 20 januari 2012

Håll i hatten och håll ihop för fan!

Idag skulle jag skrivit om föräldraskap. Jag har i över en månad skrivit, ändrat och fixat i en text som jag äntligen kunde vara nöjd med så sätter det igång att blåsa igen.... Jag trodde att vi i Skåne var mest utsatta för blåst men nu är det tydligen kutym lite varstanns att se till att blåsa bort alla tendenser till vänstervindar i detta land. Återigen var det en viss Håkan på tapeten och nej Reis... det var inte du!


Men det är egentligen inte Håkan jag tänkte orda om. Det är läget som sådant. Alla vet att det är ansträngt. Opinionsiffrorna dalar, vi är ett land utan en opposition, och en opposition utan enighet och med ett största parti vars ledare fått leva med insikten att vara gravt ifrågasatt av i princip alla. Vi saknar självkänsla och självförtroende. Ängsligt sneglar vi över axeln för att inte vara för utmanande, inte ta för mycket plats, inte ha några visioner....inte gör några fel!

Jag har sagt det förut.... om man spottar på en sten tillräckligt länge blir den våt. Så även i Sverige. De partidistrikt som föll in i den allmänna klagosången och anslöt sig till det drev av hyenor som härjar på Sveavägen är precis lika medskyldiga till den bild som framställs i media av att vår ledare är ifrågasatt. Det innebär att dessa får räkna med att själv vara ifrågasatta från alla oss andra medlemmar, S-föreningar och distrikt som trots allt håller kvar vid vår ledare så länge han är vald. Om man hyvlar faller spån.

Låt nu skiten lägga sig. Jag ska inte säga eller spekulera i varken det ena eller det andra. Tänker helt enkelt göra en Bildt och Billström- på med grytlocket och låt det koka torrt tills jordfelsbrytaren löser. Kanske vi kan sätta ny kurs med skutan.... utan Lena Mellin och alla andra förståsigpåare som försöker sätta agendan i vårt parti. Kom igen nu- bättre kan vi!


Såhär stolt var jag inför mitt första 1:a
majtåg. Nu jävlar är det upp till alla att
                                                                    leta upp den känslan igen! Upp till kamp!


Dagens störst cred går till alla er som på något sätt visade att det fanns ett stöd utanför väggarna på Sveavägen 68. Som vågade stå bland alla journalister som likt hyenor väntade på att kalasa på det dem trodde skulle bli spillrorna av ett sargat parti.....//Anders

987kf.jpg

4 kommentarer:

 1. Ylva Granqvist21 januari 2012 10:14

  Varför har jag inte hittat hit tidigare???! Nu väntar vi på presskonferensen i eftermiddag. Vad som än händer, mitt i mediadrevet - glöm inte att vi har den bästa "agendan": Frihet, jämlikhet och solidaritet!

  SvaraRadera
 2. VU har planerat uppviglat "vissa" partidistrikt att offentligt avsätta partiledaren innan VU:s beslut, låtit media och falangstrid inom partiet om "herre på täppan" samt genom obefintligt stöd avgöra det tagna beslutet! Denna odemokratiska process, vari bl.a. vårt eget partidistrikt deltagit i är allt annat än vackert och som väljare är jag mycket missnöjd!
  Juholt ska sitta kvar, VU avsättas och partiet enas inom alla falanger eller splittras om detta inte går ...

  /My

  SvaraRadera
 3. Ja...suckar och konstaterar att vi ännu inte lärt oss av läxan.... Nu finns det nog en del att ta tag i.

  Tack my och Ylva. Fortsätt gärna följa min blogg och sprid den. Uppenbarligen behöver vi bli fler som tror på samma ideér som vi//Anders

  SvaraRadera
 4. Känns som jag är sent inne - men vad gör det - glad för hur du skriver, arg för vad innehållet gäller och ledsen för resultatet! Det ska mycket till att få tillbaka förtroendet för dem som sitter i VU - varför "höll de inte ihop" före - efter är försent! Har delat det, men det ser du! Så ägna dig nu åt föräldraskapet! Kommenterar som Anonym - eftersom jag inte kan annat i dina profiler!
  Kram från Anci (Anncristin Svensson)

  SvaraRadera