Facebook

lördag 21 januari 2012

Glad? Det är för dem som inte fattar bättre....

Tur man inte ligger på en Prozac- ordination med tanke på vad som hände i Oskarshamn idag. Jag kan inte påstå att det gick att undvika men det känns.....så in i helvete känns det. Det är inte rätt att vissa som kallar socialister ställer sig vid sidan och hjälper till att elda på drevet från den dag som vår käre Håkan tog sina första stapplande steg i rampljuset. Drevet har varit hårt och obarmhärtigt, han har blivit dömd i allmänhetens ögon för ett brott som han inte ens begick. Han hängdes men andra som gjort likadant gick fria från skuld. Trots att förundersökningen lades ner var det redan då försent. Han trampade i klaveret genom att vara mänsklig och prata först och tänka sedan. Många bäckar små gjorde att vi till slut fick en översvämning som inte ens den bästa räddningtjänst kunde rå på. Hans öde var oundvikligt.


Vi lärde oss inte läxan. Vi har inte förstått. Vi är inte längre vi....uppenbarligen. Nu behöver partiet någon som kan skapa ett vi. Som skapar högt i tak och får oss alla att dra åt samma håll. Som pratar så att väljarna förstår och känner sig hemma i det som sägs. För våra kärnvärderingar är, om något knappast inaktuella. Så här skrev jag går kväll innan jag sent omsider somnade:

" Jag tror också att de flesta instämmer i vad vi tycker.... De flesta tycker det är bra med en vård, skola och omsorg som vi hjälps åt att finansiera. De flesta tycker det är bra att vi tar hand om de som är utsatta och att vissa saker ska anses fundamentala i våra liv som vatten, telefoni, el och så vidare. Det är vägen dit och hur fördelningen ska se ut som skiljer oss åt i vår åskådning och framförallt de konsekvenser som kan uppstå när vi väljer att stå bredvid och låta marknaden sköta allt."

Tack Håkan för allt. Du har lärt mig fantastiskt mycket genom ditt sätt att vara. Jag hade till och med sett fram emot ett besök från dig att prata våra värderingar med byborna i Teckomatorp. Kanske du kan komma ändå när allt lagt sig.

Du är alltid välkommen in på en kaffe Håkan! //Anders

3 kommentarer:

 1. Känns otroligt tråkigt att Håkan avgått. Det är otroligt vad Aftonbladet och andra tidningarna eldat på om allt omkring honom under förra året. Hoppas partiet repar sig och lyfter sig i kragen nu!

  SvaraRadera
 2. Helt ärligt.. Jag gillade aldrig Juholt. Det bästa med detta är dock att det kan inte bli värre än så här...

  Men, vad finns det för alternativ nu egentligen? Jämtin vill ju inte sägs det..

  Det är dags för sossarna att följa med i tiden nu. Anpassa retoriken efter dagens samhälle och vinna över de grupper man tappat.. T ex ungdomarna (eller egentligen alla under 30)!

  Sikta mot 2018, 2014 är körd, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Vi har en grannlaga uppift framför oss. Jag tror inte att vi ska anpassa oss, snarare tala så att folk förstår. Det är inte självklart med det som folk tar för givet idag och det kan försvinna lika lätt. Saker som vi slagits för i många år kan försvinna och aldrig återvinnas. Jag är såklart ledsen att Håkan avgick trots att jag såklart förstod allvaret i den situation som var. Nu måste vi knyta ihop säcken, dra igång en öppen valprocess med kandidater som varken har lik i garderoben eller ovänner på Aftonbladet. Tack för kommentarerna//Anders

  SvaraRadera