Facebook

onsdag 25 januari 2012

Det är inte jag!

Så var det dags igen. Jag sa ju att vintern skulle komma och jag känner nog trots allt att den var efterlängtad. Ja kanske inte så att jag gillar att skotta snö eller när det inte går att låsa cykeln. Nej snarare efterlängtad på så vis att man plötsligt kan urskilja hösten från vintern och då förhoppningsvis även våren så småningom. Allting blir liksom bara en grå transportsträcka från oktober till mars annars, lite som helgen som gick kan man säga. Att vi dessutom blir av med lite mygg och fästingar försämrar ju inte min uppfattning om den här årstiden...


Hur som helst. Kallt är det i alla fall. Så pass kallt att man riskerar frysa fast i sadeln om man svettas för mycket om rumpan på morgonen. Förvisso är det väl ingen större risk att svettas så där överdrivet om man som igår morse hade 11 minusgrader. Det var ganska lätt att hålla sig för skratt när man cyklade till stationen må jag säga.

Väl framme stod det vanliga perronggänget där och filosoferade. En av dem vände sig till mig när jag kom. Han plirade lite finurligt med ögonen, sedan frågade han:

"Har dem ringt än?"

"Va?!" undrade jag.

"Har dem ringt än?" upprepade han.

"Haha" skrattade jag och fortsatte "jag sade till Malin att hon skulle säga till dem att jag inte var hemma".... Övriga i gänget tittade på mig och jag såg att dem ville ha en vink av vad vi pratade om. "Ja"... fortsatte jag. "Verkställande utskottet, men det är väl knappast mig dem har i tankarna när vi pratar om en ny partiledare".

"Så då var det inte du?" undrade han och den där finurliga blicken dök upp igen under mösskanten

"Nej...det är inte jag" sa jag och gick på tåget....

Så nu vet ni det, om det skulle vara någon som undrar....

1 kommentar: