Facebook

måndag 2 januari 2012

Blinka vänster och svänga höger!

Nu kavlar jag upp ärmarna!

Det hann gå nästan 2 hela dagar på året innan jag gick igång på alla cylindrar igen. Det var nyheten om att ungdomsarbetslösheten biter sig fast som gör mig förbannad. Ännu mer förbannad blir jag när alltmer högljudda röster börja göra sig gällande över hur det borde lösas. Vad tiden lider blir de mer radikala och jag väntar på att vår kära statsminister ska gå ut och säga att arbetsmarknadens parter borde "ta sitt ansvar". Han har verkligen inte förstått hur hela den svenska modellen är uppbyggd.
Nu åkte min klocka också av!

I alla fall.

När Reinfeldt och hans kompisar säger att de värnar om den svenska modellen då blinkar man vänster men svänger höger. Hur menar jag då? Jo, genom att man förändrar vissa utvalda delar i den så sparkar men undan ett ben i taget för de fackliga organisationerna utan att förstå konsekvenserna. Följande har man gjort de senaste åren och till Svenssons goda minne då vi ju enligt uppgift fått "1000 kronor mer" att leva för:


 1. Försämrat A-kassan. Dels i ersättningsnivåer men även solidaritetsprincipen som byggde på att kassorna bar varandras bördor när det gällde avgiften. De som får betala mest nu är de som riskerar att bli utan jobb och vilka är det....? Knappast akademikerna i alla fall. Saken blir inte bättre av att våra kvällstidningar kör "spara tusenlappar på din a-kassa" på sina löp när övriga nyheter lyser med sin frånvaro!

 2. När man försämrar en A-kassa så hoppar medlemmarna av vilket på sikt ger

 3 En försämrad organisationsgrad och en ökande ovilja från arbetsgivaren att teckna centrala kollektivavtal då man plötsligt inte organiserar någon. Löner och andra anställningsförmåner lär ju knappast vara det som arbetsgivarna kommer att tävla om.

Det är nu resten av stöten sätts in med Fas 3 och ungdomslöner, förändringar i LAS och annat som kommer att komma arbetsgivarna till fördel vilket leder till ojämvikt i hela modellen. Mössan i hand igen, oavlönat arbete eller kalla det vad ni vill. Arbetsgivaren leder och fördelar arbetet oinskränkt så kan vi stå där utan några fungerande regler för det som är så kallat dispositivt, d.v.s semester, pensioner, försäkringar och så vidare. Tack ska vi ha! Tror f.. att jag blir gnällig!

Och det är säkert inte slut med detta inlägg. Jag blir så heligt arg när folk jag möter säger att inte facket gör någonting. Så vem är då facket? Jo det är vi medlemmar. Och så länge vi väljer att betala för att se på medan andra dansar så lär det ju inte bli några förbättringar i orkesterdiket.

Då fick jag sagt en del. Tänkte egentligen inte skriva förrän imorgon men....

Och vad gäller vår opposition så är den en intern angelägenhet trots att många tror att det är allmän egendom! Hålla käften internt och gilla läget! Juholt är vald, punkt!

Då fick jag det också sagt- God natt! 

3 kommentarer:

 1. Ush ja!!

  Som du säkert läst på min hemsida Anders-så är jag själv djäkligt orolig för att hamna i FAS:3!

  De innebär att jag tex. ska gå och "kratta löv" eller nått-Villket jag inte är intresserad av!

  Sen Ersättningen blir förvisso samma som nu- Men de blir DUBBELT så svårt att få ett job!! Då blir fan folk nästan helt låsta!!

  **Därför gillar jag nte detta alls Med FAS 3!! och de har blivit en och annan sömnlös natt av oro!

  **Nu har jag JOBB - och jag blir fast anställd i början på Mars! Då ska jag gå med i deras fackförbund..då jag inte haft råd innan pga. den/min låga ersättning!

  Så framtiden ser bra ut!! :)

  Ha de gott
  mvh
  Rickard

  SvaraRadera
 2. Betydelsefulla toppar som kritiserar Juholt öppet vet nog mycket väl vad de dragit igång.

  Antingen hoppas de på sympatiröster, eller så hoppas de på att människan ska avgå. Hur som,

  Ragnarök stundar..

  SvaraRadera
 3. Du är bäst! Va fan Anders du MÅSTE skriva till tidnigarna! Problemet (?) är att tidningarna inte tar in sånt som varit publicerat - inte nes i en blogg. Önskar att jag kunde skrivit det du gjort här ovan! Hade skickat det till vår lokala blaska!
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera