Facebook

fredag 6 januari 2012

Ahhhh nervsamanbrott!

Den är gången kan det ta ett litet tag innan nästa inlägg kommer. Med tanke på vad jag försöker göra så kan jag inte lova att jag levererar på en stund.... men när jag väl gör det- då.... Jag råkar nämligen höra till dem som benämner sig perfektionist och då måste det få ta tid när man gör en sak.... Framförallt om det nu råkar vara så att man har gett sig in i något som man egentligen saknar grundkunskaper i.


Jag lär mig mycket franska under tiden. Franska är en snäll omskrivning för svordomar. Idag svär jag tyst för jag vill inte väcka mina pågar men annars brukar jag kunna liva till det riktigt ordentligt och framförallt när jag håller på med min dator. Pinsamt egentligen att man kan bli så förtvivlat arg och frustrerad och lägga så mycket energi på ett "dött ting" . Eller som någon sa: "med datorn kan du lösa problem du inte hade tidigare"... Men hav förtröstan, inlägg är på gång så.... There is more to come.

Under tiden kan ni fundera på vad vi skulle gjort om det inte fanns datorer med Facebook och annat att slå ihjäl vår dyrbara tid med. Idag ska vi till exempel åka till museét och titta på utställningen med barnens bidrag till Poem Express-tävlingen som visas upp. Min minsta son hamnade bland de 3 finalisterna från Svalövs kommun och nu ska vi få se hans bidrag "live".  Kanske strosa runt en del i de gamla bygnaderna också och gå en runda på stan och bara vara. Som familj liksom.

Därefter kanske vi åker till något ställe där man har sänkt restaurangmomsen.... Kan tycka det är felriktade pengar som vi kunde ha använt i exempelvis skolan i stället med att öka resurserna till de barn som skulle behöva mer hjälp med exempelvis läxläsning. Eller varför inte helt enkelt göra mindre klasser i stället, så kanske inte barnen skulle behöva så mycket läxor då dem skulle hinna med vad de borde under lektionstid.... Med rätt satsade pengar kanske vi skulle se mindre av skottlossningar och annat skit i framtiden.

Så medan jag umgås på "riktigt" eller om man vill kalla det "live" med min familj så är ni fria att göra vad ni vill. Passa på att logga ut, laga mat, lek med ungarna, spela spel, få frisk luft, kör en tvätt, rasta dammsugaren, rasta hunden, städa bilen, pusta fönster eller något annat av alla de där sakerna som vi säger oss inte ha tid med....Tid är det enda jag är rik på (förutom kärlek), det handlar bara om att använda den på rätt sätt med rätt människor.

Själv använder jag den genom att vänta på att supporten ska skicka mejl... Trevlig helg!

1 kommentar: