Facebook

tisdag 17 januari 2012

8 punkter för en bättre..ehh.... värld kan(s)ke?!

Då var det dags att ta tag i förfallet igen. Den här gången känns det nog lite jobbigare än det har varit tidigare år. Kanske är det så att kroppens förfall tenderar att öka i intensitet allt eftersom och att det blir allt svårare att komma tillbaka efter en längre tids intetgörande. Konstaterar att jeansen sitter lite sämre nu än veckorna före jul och att jag har lite svårare att knyta skorna. Ja såtillvida jag inte sätter upp dem på en bänk eller liknande. Jag lär nog få valuta för pengarna med årets medlemskap i TK Fys.


Som ett första steg att komma i gängerna smygstartade jag för en dryg vecka sedan och tog alla de 119 trappstegen upp till jobb i stället för hissen.  För att bättra på oddsen lite tog jag en rask promenad med vår lilla dvärgpinscher nu på kvällskvisten. Dessa promenader har en tendens att sätta igång min tankeverksamhet och dra igång varenda uns av synapser i hjärnbarken. Under 20 minuter löser jag varenda världsproblem som dyker upp. Tyvärr är det lite sämre bevänt med simultankapaciten varför jag aldrig har dokumenterat någonting när jag kommer hem. Idag ska jag dock ge mig på ett försök att punkta upp de problem jag löste under kvällens tur:

1. Sopor är ett jävla skit rent ut sagt. Träffade sotaren vid sopstationen och konstaterade att containern för pappersförpackningar töms för sällan. Utan problem skulle man kunna utöka tömningen till två gånger per vecka eller ännu bättre; utöka antalet miljöstationer. Detta är också en fråga om tillgänglighet för de som kanske inte har körkort eller kan ta sig till de små stationer vi har. Håkan, som sotaren heter, passade på att fråga hur man tjäna pengar genom att blogga (han hade läst min- tack tack!) vilket då för mig över på världsproblem nummer...

2. Reklam på min blogg. Det skriker i min antikapitalistgen men samtidigt förstår jag att det finns en del omkostnader för min blogg. Reklamen fungerar lite som det du får i brevlådan men mer raffinerat. Jag låter annonsörer lägga upp annonser på bloggen som du klickar på och vips så får jag en liten peng för besväret. Dock är det ett ganska utstuderat sätt att annonsera då annonsörerna känner av vem som besöker min sida. Tja, kanske inte så att den fattar att det sitter ett gäng rökare och läser min blogg men kanske lite åt det hållet. Av just den anledningen tvekar jag. Ni som läser min blogg ska, så länge ni vill, få vara anonyma så... Men omkostnader har jag. Domänen kostar en del (www.svärdsvärld.se) och elen är inte gratis. Den största utgiften har jag nog ändå på kaffe som konsumeras då det går åt en del medan jag skriver... så. Jag får väl ha en liten omröstning så småningom... vilket får mig raskt över på

3. Det stundande valet i USA. Den här punkten lade jag ner ganska snabbt. Jag har aldrig förstått det amerikanska valet då det räknas på olika sätt beroende på vilken delstat man bor i och så vidare. Kort sagt lever man i en, i mitt tycke skendemokrati då inte allas röster är lika mycket värda. I alla fall om du frågar mig. Finns väl inget land i världen där man tjatar så mycket om sin "liberty" men har så många lagar och regler att människor kvävs och blir alldeles desorienterade... Och från USA är steget inte långt till...

4. Svalöv som ja...vi har en cykelväg dit. Men utan belysning. Hur tänkte man när man byggde en cykelväg som korsar i princip alla åkrar på vägen utan att ens rita dit några vita stödlinjer på asfalten? Hmm. Undrar vad det kostar om någon cyklar omkull och stämmer kommunen... Det borde ha varit en låg kostnad i samband med anläggandet att fixa stolpar men förhoppningsvis ligger det rör i marken färdiga att dra upp så att vi kan lysa upp tillvaron för de som försöker bättra på sin hälsa. Eller som helt enkelt är så illa tvungna eftersom Pågatågen fortfarande inte trafikerar Söderåsbanan... Vilket leder in på nummer

5. Hur kan vi inte ha någon busskur i Teckomatorp? Med så många pendlare som passerar byn är det en skam på torra land att det fortfarande ska stå folk ute och bli våta som hundar när inte tågen behagar anlända i tid så att man missar sin anslutningsbuss mot exempelvis Svalöv. Och med tanke på vad jag skrev i föregående punkt lär ju inte cykeln vara ett alternativ. På tal om cykel så hoppar vi raskt över till...

6. Att vi skåningar bara blir tjockare. Så tjocka att regionen med den styrande majoriteten beslutat sig för att anställa fler dietister. Sorry... utkastade pengar. Kosthållning är i mångt och mycket en klassfråga och i högsta grad en fråga om jämlikhet. Man äter bort sin ångest vilket blir mer påtagligt ju större gap det finns mellan de rikaste rika och fattigaste fattiga i ett samhälle. Jag nämnde tidigare USA. Jag nämner det igen... So help me God! Och eftersom jag ändå nämner Gud så måste jag såklart ta upp

7. Håkan Juholt (på tal om tro) Eller nej förresten. Avsaknaden av honom som varit påtaglig under de senaste veckorna. Kvällstidningarna har vänt på snart varenda sten som finns och tenderat att bli alltmer smaklösa i sin journalistik. Lägg ner Alliansen; vår främsta motståndare är Aftonbladet och alla andra som inte vill annat än att rikta spoten på person och inte sak. Partiledare företräder ett parti som har åsikter. Punkt.

Ett lysande exempel hände häromdagen när (S) återigen visar "katastrofala" siffror (se bild från Aftonbladet:


och en av våra hjärtefrågor som opposition drivit den senaste tiden får såhär mycket plats...


Så... nu fick jag det sagt också. Hur som helst kan vi ju hoppas att den interna artellerielden lägger sig och vi sätter igång och bedriver en opposition värd namnet. Det räcker bra med en motståndare. Frågan är hur det kommer att gå för Jonas Sjöstedt i (v)? Snart knackar man väl på hans gamla mors dörr också. Hur som helst är jag nu inne på nummer...

8 ...som klockan var när jag kom hem efter rundan med hunden. Sitter just nu och funderar på hur jag kommer att se ut om ett dygn när träningen har satt igång igen efter uppehållet. Läste någonstanns att det var nya övningar så det är lika bra att förbereda sig mentalt. Jag kanske skulle ta med mig ett block och skriva upp alla briljant ideér som poppar upp mellan armhävningar och lianklättrande. Vem vet- kanske lite träning räddar världen?! 

Vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Som den lilla politiknörd jag ändå är så måste jag säga att USA´s valsystem är rätt bra ändå. Man tillämpar representativ demokrati, man väljer alltså en representant helt enkelt som ska företräda en.

  Problemet är att USA saknar bredd på den politiska skalan. Vi har demokraterna och vi har republikanerna. Och även om Tea-Party rörelsen fått mer å mer fäste hos den extrema sidan av republikanerna så är USA rätt enkelspårigt ändå..

  Problemet är väl annars också själva röstdeltagandet. I det senaste valet så ökade närvaron markant men under Bush´s era kunde man verkligen fråga sig om USA var den demokrati man utgav sig för att vara...

  Ska bli spännande i höst!

  SvaraRadera
 2. Mycket.... tack för repliken! //Anders

  SvaraRadera
 3. Hej! Får upp en "jag vill prenumerera, när jag trycker på gillaknappen. Vad innebär det? En stilla undran efter det jag har läst din blogg.
  En lysande o insiktsfull blogg. Det där med "en ledare" var riktigt bra. Anser vi i partiet har "en ledare" Håkan Juholt o alla vi andra ska "lyfta" honom, som görs när vi enhälligt har valt någon och mota "Ollar" i grinden som vill annat? Var det något lite rätt? Anci (A Svensson)

  SvaraRadera
 4. Hej Anci! Kul att du gillar vad jag skriver. Du kan bli uppdaterad på 2 sätt, vilket väljer du själv:
  1. Genom att klicka på RSS-knappen uppe i högerspalten strax under "Gilla-knappen" (Facebook), eller
  2. Genom att klicka på bilden på mig där det strå Svärds cybervärld lite längre ner i högerspalten. Då kommer du direkt till min lilla grupp på Facebook. Där skickar jag en uppdatering så snart jag lägger ut ett nytt inlägg.
  Välkommen till Svärd(s)värld. Bjud gärna in fler likasinnade och dela och sprid texterna som finns här. Tack! //Anders

  SvaraRadera