Facebook

söndag 20 november 2011

Tack för alla namnförslag...ni såg vem som vann?!?

...säger väl kanske inget om det som kommer att skrivas. Såg att det redan dykt upp några kända ansikten som kommer hänga med på resan här. Är så klart stolt över att en av mina gamla mentorer sluter upp- Christel; dig har jag att tacka för mycket! Eller ...mentor låter lite pretentiöst, men i skrivande stund hittar jag inget bättre ord faktiskt. Jag såg också att Camilla tänkte kolla mina förehavanden. Tack; det ska bli spännande att se var vi landar.

Jag funderar så klart över vilka krafter som får mig att skriva. Tja i mitt fall är det nog en salig blandning av narcissism och ett extremt pratbehov som måste ta sig uttryck på något vis och när inte bokstäverna räcker till på Facebook längre måste jag komplettera på andra ställen och framförallt utveckla det jag skriver. Snuttifieringen i svensk media där djuplodande analyser saknas är tillräcklig ändå så...

Högt och lågt kommer att avhandlas; i min lilla värld händer det en del och mycket av det kommer jag att ta upp då jag vet att många känner igen sig i det Svensson-liv jag och min familj lever. Jag hette till och med Svensson som ogift och tog min blivande frus efternamn när vi gifte oss (till farsans förtret). Vi återfinns dessutom i det skikt i samhället som kallas "Medel-klass" så i många bemärkelser är vi helt vanliga Svenssons.... bortsett från att det inte finns någon Volvo på uppfarten då förstås. Och bortsett från många andra saker som ni kommer att stöta på utmed resan.

Troligen kommer det att vävas in en del politiska funderingar och värderingar också men jag ska linda in det snyggt så att ni inte märker något förrän ni har läst färdigt. Politik har jag märkt är värre än dynamit! Kan få folk att explodera utan stubin OCH förvarning! Med det medialandskap som finns idag behövs det nog fler som behöver skriva lite mer eftertänksamt om vår omvärld än dem futtiga rader som står att läsa i Metron eller i RSS-flödet i vår nyhetskanaler på webben.

Så... se det här som en dagbok där ni slipper leta efter nyckeln när ni vill tjuvläsa. Följ flödet bara så kommer jag att hålla er uppdaterade i Svärd(s) värld!

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att läsa din dagbok! Ha de gott Anders! // Birgitta

    SvaraRadera
  2. Äntligen så hittar jag din blogg också ;).

    SvaraRadera