Facebook

söndag 20 november 2011

Köttfärssås och dimma....

Att det ska vara så svårt att vakna. Idag är det så fullkomligt grått ute att inte ens närmaste gården syns och den ligger inte mer än 400 meter bort.
Inte nog med att det är grått, det är tråkigt också. Regnet hänger i luften och lite allmänt kan väl sägas att helgkänslan är som bortblåst och ersatt av allmän dystopi. Tur att man har en glad omgivning då vars skratt kan liva upp lite medan garderoben får sig en rensning.

Helt fantastiskt vad det samlas grejor. Hittade dem där underställsbyxorna som jag varit av med och som ersatts av ett nytt par i vintras då jag svärande körde ut till lämpligt inköpsställe då jag inte hittade dem gamla. Nu har jag 2 par. Det är ju bra. Men, det finns dem som inte har några alls och skulle behöva, tänker jag.

Då är det ju bra att någon av våra stora sportkedjor SKÄNKER konsumenternas begagnade vinterkläder till andra länders behövande, eller!? Ser ingen logik i det riktigt. Visst har vi ett ansvar i solidaritetens namn att hjälpa men... var finns logiken i att dem syr kläder som vi köper för att sedan kunna skänka tillbaka dem när vi inte behagar ha dem kvar längre? Hmmm?!

Medan tankarna snurrar dyker dagens middag upp som på beställning i huvudet. Idag blir det köttfärssås, konstaterar jag och fortsätter min rensning och konstaterar än en gång att jag bara kan använda ett par byxor i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar